top of page

Lezingen

Samen anders kijken naar dementie: met respectvolle humor moeilijke situaties ontmijnen en overwinnen

“Dementie anders beleven”- De kracht van humor  

Interactieve getuigenis voor publiek (op maat van aanwezige doelgroep)

Inhoud

Deze interactieve lezing is een aanrader voor iedereen die van dichtbij of veraf in aanraking komt met dementie! Geert Baetens brengt een getuigenis over zijn overleden vader met dementie, zijn moeder als mantelzorger, en zijn passie als Gentle Clown. Hij vertelt hoe we contact kunnen maken met moeilijk bereikbare mensen.  Hoe humor te gebruiken in onze zorg vanuit respect, aandacht, aanraking, kwetsbaarheid en authenticiteit. Je gaat naar huis met bruikbare tips. Hij maakt een ‘taboe’ onderwerp bespreekbaar…Er is ruimte voor vragen en napraten.
 

Geert Baetens heeft gewerkt als referentiepersoon dementie in een woonzorgcentrum, en als consulent voor het expertisecentrum dementie.  Verder geeft hij vorming aan zorgverleners over belevingsgericht contact en humor bij personen met dementie. In 2012 heeft hij vzw Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw (nu vzw Belevingsgerichte Zorg) opgericht en is heden nog steeds ambassadeur. Deze tedere contactmakers zijn actief in heel wat (woon)zorgcentra in Vlaanderen. Zij maken contact met de emoties van personen met dementie op een subtiele manier. Dit draagt bij tot een betere levenskwaliteit. We ontdekken dat het begrip ‘clown’ veel meer betekent dan gekheid en humor. Het gaat om respect, aandacht, aanraking, kwetsbaarheid en authenticiteit.

Praktisch

Kostprijs*: 350eur (tot 30dnrs) - 375eur (tot 60dnrs) - 395eur (>60dnrs)
Duur getuigenis : maximum 2u (excl. pauze)
De spreker voorziet tijdens de pauze en/of na de lezing een persoonlijk luisterend oor voor wie dat wenst (max 1u)

Inclusief : Verrassingsgeschenk voor elke deelnemer

Exclusief : Vervoerskosten- en reistijdkosten
*excl. btw 21%

“Dementie anders beleven" - De kracht van humor

Interactieve getuigenis voor familieleden en mantelzorgers

Inhoud

Sociaal assistent Geert Baetens brengt een getuigenis over zijn overleden vader met dementie, zijn moeder als mantelzorger, en zijn passie als Gentle Clown. Hij vertelt hoe we contact kunnen maken met de persoon met dementie.  Hoe humor te gebruiken in onze zorg vanuit respect, aandacht, aanraking, kwetsbaarheid en authenticiteit. Je gaat naar huis met bruikbare tips. Hij maakt een ‘taboe’ onderwerp bespreekbaar…Er is ruimte voor vragen en napraten.
 

Gastspreker Geert Baetens is sociaal assistent, heeft gewerkt als referentiepersoon dementie in een woonzorgcentrum, en als consulent voor het expertisecentrum dementie.  Verder geeft hij vorming aan zorgverleners over belevingsgericht contact en humor bij personen met dementie.

Praktisch

Kostprijs*: 350eur (tot 30dnrs) - 375eur (tot 60dnrs) - 395eur (>60dnrs)
Duur getuigenis : maximum 2u (excl. pauze)
De spreker voorziet tijdens de pauze en/of na de lezing een persoonlijk luisterend oor voor wie dat wenst (max 1u).
Inclusief : Verrassingsgeschenk voor iedere deelnemer
Exclusief : Vervoerskosten en reistijdkosten

*Excl. btw 21%

bottom of page